BİTLİS / TATVAN - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Nis

104 yıl önce bu kutsal vatanı ve Meclisi emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'ü, kurucu kahramanları, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

Mrt

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve Osman Zeki Üngör tarafından bestelenen İstiklal Marşı'mızın kabulünün üzerinden 103 yıl geçti. Her yıl 12 Mart tarihinde kutlanan milli marşımızın kabulünün yıl dönümünde okulumuz "Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu" ilçemizde yapılan kutlama etkinliğini Tatvan Kültür Merkezinde coşku ve gururla gerçekleştirmiştir.

Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, kurtuluş savaşımızda şehit düşen tüm kahraman askerlerimizi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.

"AIIah bu miIIete bir daha İstikIaI Marşı yazdırmasın."

Mehmet Akif Ersoy

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ

SAYIN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZÜN OKULUMUZU ZİYARETİ

Kas

Atatürk'ün büyük eseri, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşayacaktır.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyoruz.

Ekm

"Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir."

İstiklal mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı 100.yıla yakışır şekilde coşkuyla kutladık.

May

Sadullah Gencer Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından yürütülen "Dünya Yaşanılabilir Kalsın" projesi kapsamında okulumuz 6.sınıf seviyedeki öğrencilere çevre bilinci oluşturmak amacıyla sunum yapıldı.

May

Sınıflar arası düzenlenen futbol turnuvasında finalde 6B sınıfını yenen 8B sınıfı şampiyon oldu.

Turnuva şampiyonu olan 8B sınıfını kutlarız.

Turnuvaya renk katan tüm sınıf takımlarına teşekkür ederiz.

Turnuvayı organize eden gerçekleştiren Seda KURT BAŞ ve Emrah GÖK hocalarımız başta olmak üzere turnuvada emeği olan tüm hocalarımıza teşekkür ederiz.

May

Sınıflar arası düzenlenen voleybol turnuvasında finalde 8A sınıfını yenen 7B sınıfı şampiyon oldu.

Turnuva şampiyonu olan 7B sınıfını kutlar katılımcı tüm sınıf takımlarına teşekkür ederiz.

Seda Kurt hocamıza turnuvayı düzenleyip gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyoruz.

May

19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ataşenin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

May

TURMEPA Derneği ve Bakanlığımız orta öğretim genel müdürlüğü ile ortak yürütülen "Denizlerin önemi,Sıfır atık,Sıfır atık mavi ve Bilimsel proje hazırlama" projesi kapsamında ilçemiz 14 okuldaki öğretmen ve öğrencilere zoom üzerinden eğitimler verildi. Bu proje kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından da atıl durumundaki malzemelerle oluşturulmuş birbirinden değerli ürünler sergilendi.  Yaptığı çalışmalarla projeye katkı sağlayan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı olarak dil eğitiminde dijital bir eğitim platformunu olan DİYALEKT’i 24.04.2022 tarihinde Sayın Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer’in de katılımlarıyla gerçekleşen lansman programı ile kamuoyuna duyuruldu.

Bakanlığımızın seçkin dil uzmanları tarafından geliştirilen DİYALEKT ve DİYALEKT KIDS, her yaş ve seviyedeki kullanıcıların İngilizce öğrenme süreçlerini eğlenceli bir şekilde kolaylaştırmak üzere tasarlanmış web ve mobil tabanlı bir yabancı dil öğrenme platformudur. Başlangıç seviyesinden ileri seviyelere kadar İngilizce öğrenimini ücretsiz bir şekilde sağlayan DİYALEKT ve DİYALEKT KIDS’e tüm vatandaşlarımız EBA ya da e-Devlet şifresiyle erişebilir.